top of page

OVER MAAIKE

Mijn naam is Maaike Smit- Menalda. Ik ben gelukkig getrouwd en heb twee kinderen.
Jaren ben ik werkzaam geweest als leerkracht in het basisonderwijs en als orthopedagogisch hulpverlener.

Ik heb jongvolwassenen met diverse problematiek en hun ouders begeleid.


13 jaar had ik ernstige chronische pijnen, waarin ik veelal plat lag.
(jaren lang wel 20 uur per dag) Afgekeurd voor werk en sociaal kon ik aan weinig mee doen.
Daardoor had ik dus een heel beperkt leven.

Beperkt in mijn kunnen, beperkte financiën, een moeilijke opvoedsituatie thuis en relatie problemen door al deze stress. Afhankelijk van morfine en fysiotherapie.
Ik vond het leven zwaar en ingewikkeld. Ik heb enorm veel plat gelegen en heel veel ingrepen ondergaan.

"We kunnen niks meer voor je doen, je moet er maar mee leren leven'. Dit heb ik vaak gehoord en natuurlijk geloofde ik dat.
Een manier om er mee om te gaan was in mijn hoofd gaan zitten om mijn pijn minder te voelen.

 

Ik heb ook ergens hoop gehouden op verbetering en ben van nature optimistisch.
Dat heeft me erg geholpen. Ik bleef van de kleine dingen genieten en altijd op zoek naar manieren om beter te worden, uiteindelijk in de alternatieve zorg. Vaak hielp het wel iets maar echt resultaat bleef uit.
Ik was opgebrand, en periodes erg neerslachtig en soms depressief.
Daar wilde ik hulp voor hebben, ook al had ik al twee keer vier maanden een : 'Leren leven met chronische pijn' programma gevolgd.  

Samen met mijn man zijn we een persoonlijk ontwikkeling jaarprogramma begonnen. Hierdoor vonden we onszelf en elkaar weer en werd het thuis ook rustiger. Oude patronen werden zichtbaar en pakten we aan. Ik kwam via verschillende wegen in aanraking met Touch of Matrix en voelde dat dit echt wat voor mij zou kunnen zijn. Ik begreep en voelde de noodzaak om oude psychische pijn en blokkades op te heffen om fysiek beter te worden.

Al tijdens de eerste behandeling voelde ik een enorm verschil. Het voelde echt als een reset. Fysiek, emotioneel en mentaal. Wonderlijk! Mijn lichaam voelde direct vrij en soepel. Iets dat ik in geen jaren had ervaren. Daarna had ik meteen weer vertrouwen in de kracht van mijn lichaam en het zelfhelend vermogen. Een wezenlijk verschil. Ik kocht meteen het boek en voelde passie! Dit wilde ik ook kunnen. Ik schreef me in voor de opleiding om mezelf verder te kunnen helpen en om in het in te kunnen zetten in mijn gezin en inmiddels is T.o.M. niet meer weg te denken uit mijn leven. Al voor ik mijn diploma had, zat de praktijk vol. Het verschil is bij mij immens groot en ik verbaas iedereen hoe anders ik nu in het leven sta. Het leven is lichter en vrolijker, ik kan zelfs zonder de neurostimulator, deze bleek door een technische storing 6 weken uit gestaan te hebben en daar heb ik niks van gemerkt.

 

Wonderlijk, maar sinds T.o.M in mijn leven verscheen heb ik al zoveel wonderlijks gezien dat dat ik er alleen maar om kan lachen. De oorzaak van de pijn is i.i.g. aangepakt op een ander niveau dan alleen het fysieke niveau.

Inmiddels ben ik elke dag aan het werk. Het voelt zo natuurlijk voor me, het voelt als spelen en ik vind het magisch om de verbetering bij mensen te mogen begeleiden, zien en voelen. 

OPLEIDINGEN EN CURSUSSEN

 

Ik blijf me ontwikkelen en verdiepen, ieder jaar. Omdat alles wat met mijn werk te maken heeft mijn passie is.

 

Waanzinnig interessant vind ik het om gedrag en problemen sneller te kunnen herkennen, te doorgronden, en verbanden te leggen. persoonlijke ontwikkeling voor mezelf en om toe te passen bij mijn cliënten.


 

 

Familie behandelingen vind ik geweldig om te doen, hierbij komen

al mijn kwaliteiten samen, nml. kinderen en volwassene begeleiden, mijn leerkracht capaciteiten en mijn moederschap. 

 

Groepsbehandelingen. Deze vinden in mijn praktijk plaats. 

Online groepsessies geef ik ook, je kunt je inschrijven voor deze live via mail of app.
Deze sessie duurt iets langer dan een uur, en volg je thuis vanaf je eigen bed.
Zorg dat je niet gestoord wordt tot nog een half uur erna.
  

Heide.jpg
bottom of page